Zenész-koldus
Ütött-kopott kabát alatt
semmi faxni, pláne pompa!
Zsíros ujjas, hátán szakadt,
nem nevezném "zsáneromnak".
Nyögve ébred, trotyog-szuszog,
orra alá száradt taknya.
Lábán köszvény, (régen futott)
kicsit biceg, sántán rakja
egyiket a másik után.
Csendes utca, cifra házsor.
Kapualjban ébred Budán,
megcsípi egy villanypásztor.
Pihe-könnyen ugrik tova,
mintha semmi, sose fájna.
"Az anyjukat!"-zúg a koma-
"tekeredne a nyakára"!
Pedig majdnem belepusztul
a végtelen szabadságba.
Keletinél zenél-koldul,
pénze így lesz, s kaja mára.
Messze, olyan sápadt lángon
világítanak a lámpák.
Beleborzong. Fáj a város,
sírás rángatja a vállát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-05-17 18:18:02
Utolsó módosítás ideje: 2017-05-17 18:18:02