Nézz vissza
nézz vissza ha elmész,
oda hol vastagabb a kenyéren a vaj,
de idegen a föld amin lépsz,
és nem biztos mikor kell majd eltakar.
nézz vissza, hogy lásd,
az elhagyott gyárak udvarát,
mert neked kellene újjáéleszteni,
a kohók döglött parazsát.
nézz vissza mit hagysz itt,
várost, falvat, sok apró házat,
néha sírhatnál kicsit,
ha szolgálsz dúsgazdag tivornyákat.
nézz vissza rám ember,
én itt születtem tán' itt is halok,
bár szám az egyetlen fegyver,
de legalább anyanyelvemen szólhatok.
nézz vissza hátha fájni fog,
verjen meg az Isten ha nem így teszel,
s mikor poharadban béred zokog,
ha részegen is remélem magyar leszel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-05-14 08:38:54
Utolsó módosítás ideje: 2017-05-14 08:38:54