nem reggel a munkásbuszban
hol az álom ájulat megállók
vágják ki a szender biztosítékait
hanem a nyolc órás munkaidőben
szeretnélek elringatni
hús-vér kedvesem
mert hazafelé már
csak nézhetlek de nem látlak
másodpercenként célmegállók
a nép előtt után van
igazából
és hogy valóban
szabad legyek
nem épp most kellene járnod azt az iskolát
ha le akarsz telepedni
soha de soha nem fizetheted ki a tandíjat
mindig is vándornépeket tanítottak
ne
hanem ha elmész itt ebben az utcában
állj meg mellettem egy pillanatra:
látod ez most egy olyan friss reggel
lekaszáltam a ház előtt a füvet
és megértettem hogy a kaszálás szertartás
mi akkor születik mikor a szerek
s az egykor volt falu
már rég nincsenek meg
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-05-06 11:47:48
Utolsó módosítás ideje: 2017-05-07 17:54:54