elhullott szavak hevernek még szerte szét,
félig írt gondolatok, elharapott mondatok,
mint hűtőre tűzött cédulákon a felfirkált
szabályok, másokat szólító utasítások,
aztán egyszer egy nagytakarítás söpör
mindent lapátra, csak néhány szétszórt szó
jajdul fel ha figyelmetlenül rátaposunk,
de legyintünk és a csend lesz az uralkodó