földközelben
Eső után
kert szegletén éledt-földből'
asszony palántál
cserepekben muskátlival
házasít sarkantyúkát
gyöngyöző csordulást terel
arcára a lelkesedés
legbelül az esőért is
hálát regél
- Mondhatom, Fiam?
Hogy mehetnék én az úton helyetted?
- szólt tréfásan az Öreg. Tapasztalatodat
napraforgóhoz hasonlóan - jó, ha
magadnak növeled:
Mikor már nagy és kerek megérleled,
fogyasztod; Róla úgy morzsolod vissza a szemeket,
csak annyira szaporán, hogy kevésnek ne bizonyuljon
és nehogy elfogyjon, életed derekán.
HOZOMÁNY
szűkös -világban, boldog
családban; szépen megélt
évek után
nem marad más a gyerekekre,
csak egy kosár élet-öröm
de, - ezzel mennek legtöbbre
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-04-29 13:49:38
Utolsó módosítás ideje: 2017-04-29 13:49:38