tá, tá... ti-ti (javított változat)
a végtelen már nem lesz enyém
mégsem könnyezem
oly szabaddá teszem lelkem
hogy egy tű fokán is átférjen
*
ismerhetnéd magad!
ezt bírod, amazt nem viseled el
Mindez senkit nem érdekel...
most élsz, - holnap is élni szeretnél
akkor kuporodj őseid sírja mellé:
Gyűjts erőt.
*
évekig élhettél
magaddal szemben
sosem bámulhattál
tétlenül a végtelenbe
végül álarc nélkül
csendben
mégis, találkoznotok kell
____________________
Kedves néhai Nyírfalvi Károly Szerkesztő Úr!
Nagyon szégyenlem, de a "tá, tá... ti-ti" versem
javított változatának feltételével, elkéstem!
Pedig még 'akkor, ( időben) - az olyan szót
"oly" -ra javítottam; a második szakasz záró
soránál a "Gyűjts erőt." kifejezést használtam;
Tanácsára
a "senkit nem érdekel"- t fogadtam el, - az utolsó részt
egybe vontam, ÉS a............"v-é-g-t-e-l-e-n"... szót
mindössze egyszer alkalmaztam
A javított változatot, most
az ÖN EMLÉKÉRE TESZEM FEL
- - - - - - - -Nyugodjon békében!
_______________________________________________
Köszönök mindent!
Bozó Éva
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-04-19 15:11:47
Utolsó módosítás ideje: 2017-04-19 15:11:47