Befejeződik a világom
Lassan, mintha időm se lenne,
mégis írok, mint hatvan éve,
nem hihetem, hogy vége, vége,
tanít Isten a türelemre.
Könnyű hinni, hogy húsz esztendő
talán több is várhat a földön,
ha a kilencvenet betöltöm,
nekem se lesz tovább jövendő,
nem lesz már tavasz, se nyár, se ősz,
befejeződik a világom,
akkor az utamat se járom,
és megismer majd a szelíd őz.
Bizony, régen gondolok erre,
ettől soha nem szabadulok,
nem éltes, hanem öreg vagyok,
lassan elfogy Isten türelme.
2017. március 20.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-04-17 01:54:41
Utolsó módosítás ideje: 2017-04-17 01:54:41