((Versbe ölelt szavak))
I.
(Versbe ölelt szavak)
Kard a fegyver;
egy Gyöngy' a tét
Kezek suhintásától
csordul a vér
Őt -, láng perzseli kétfelől
szereti mindkettőt
szűz még, de az anya benne
már kész
Vele sír az ősz
hiába, kinek csókját
ma önként-adja
szíve... azé
2009
II.
(VERSBE ÖLELT SZAVAK)
Földünk tehetetlen amikor felhői
szokatlan időben sírnak', mitől
ősztől-tavaszig áradnak folyói
tanácstalan
mert ege jégveréseitől
a jókat nem tudja megóvni
Los Angeles népe földrengéstől
retteg, de amúgy is billegnek már
a kontinensek - hisz lángtól
vértől menekül ki él, pedig az
otthonért a szív szakad; a félelem
emberáradatot terel
vizekre, járhatatlan utakra, rosszból
a képzelt-jó-felé araszolva
álmukban is életükért fohászkodva
A "Vén-Európa" sem találja helyét
hőstettnek számít a türelem
gyérülnek a gyöngyszem csillogású
napok -, az ég alja gyakrabban
vörös és perzselőek a nappalok
Nem vívnak lányért karddal; csókot
szűztől kapni - ritka ajándék
a nő akárhol szülessen dolgát
tudja, mert az anyák békével háborúval
mit sem törődve
szívük alatt dédelgetik a jövőt
2015
Kosztolányi Dezső emlékére
Kosztolányi Dezső, ezen szavakat tartotta a magyar nyelv legszebb szavainak: "Láng, gyöngy, anya, ősz, szűz, kard, csók, vér, sír, szív"... felhasználásukra tettem két próbát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-04-05 15:07:35
Utolsó módosítás ideje: 2017-04-06 11:38:00