Hatalomra törő krisztusok veszte is
ez csak a kályha mögé bekészített tűzifa
hosszú fagyos estéken
a szent vereség a hozsanna kudarc
a társaságból remeteségbe menekülő
egyel kevesebb éhes száj
más utat jelölt ki neked az Isten
más utat ugyanazon az ösvényen
csak bűnbe vinne a bőség
a pedellust a pálcás tanárt
jóvá ver talán köszönd meg neki
pedig én tudom mi akartál lenni
egy győztes Napóleon
vagy nem is egy hatalomra törő Krisztus
veled is csak az lett mint a többiekkel
a puszta lét szépségében gyönyörködő
boldogságra törő áldozat is
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-03-26 06:50:13
Utolsó módosítás ideje: 2017-03-26 06:50:13