Depiszkóp
Aranysárga leveleken
Átszitál a napsugár.
Dögök közt koldusoknak int,
Stóláját nyakába dobva
A mindenen átgázoló
Kegyetlen pillanat.
Az idő mosodájában
Ázik lúgban a becsület,
A rongyos lelkiismeret.
Jól vagyok! - Tápászkodik fel
A félholtra vert szeretet.
Sors, vagy karma? Ki tudhatja!
E kor tünetei rajtad,
S mellékhatásai miatt,
Keresd fel orv orvosodat.
Neylon jókedvvel menetelünk,
Óriásplakát mosollyal,
A kitudhatja semmibe.
Aszód, 2004. október 1.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Révészek, 2004.09-10