A szürke ég alatt
kínlódik minden
csorbult életek fülelnek
szétlőtt poros zugokban
recsegnek-ropognak a szavak
ordítás
halálsikoly
lövedékeső
szétázott tetemek lebegnek a zavaros folyóban
torzók vergődnek a bombatölcsérekben
a halál vágtat csontvázlován
fegyver
a Párt
Sztálin
Isten
emberség
egyikük se segít