A szegénységnek szaga van (javított)
A szegénységnek szaga van,
valami ecetes íz, ami
a mosásban foszlott szövetszálak
közé bújik és vicsorogva
harap az illatokba.
A szegénységnek szaga van,
a kifeküdt matracok
széthasadt résein ki-be
járó izzadtságok áporodott
bűzzei nyakig gombolva.
A szegénységnek szaga van,
a keresztekre feszült vér
eső-könnyekben lecsorgó
igéinek ostyákba száradt
penészes foltjai.
A szegénységnek szaga van,
nedves agyag-szaga, hiszen
ő már csak vendég az élők
között, ő mindig a gyilkos
idők áldozata.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-03-05 11:08:01
Utolsó módosítás ideje: 2017-03-06 13:13:21