Malmozz csak tovább
Plakátokon virul a jólét,
az utcákon korog a gyomor,
lyukas cipő nyeli a hólét,
üres tálból eszik a nyomor.
Kályhán jégcsap lógatja lábát,
dunna alatt nem alszik a rét,
mama aludt el, örök álmát
nem zavarják éhes cinegék.
Az idő már nem fut, sírra ül,
holt perceit virágként hinti,
ég alatt a fény már nem feszül,
lelket a vég magához inti.
A süketnek madárdalt hoztam,
szivárványom bámulja a vak,
igazságból némaságot fontam,
tettek nélkül semmik a szavak.
Két ujjad hát legyen csak malom,
bólogass és nyelj tovább magyar,
eléd koncot lök a hatalom,
ha viszketsz, talán meg is vakar.
Neked lánc kell, csak hagyd a kardot!
Szabadsággal mihez kezdenél?!
Por-sorsod önként odatartod,
a hatalom viszi, mint a szél.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-02-04 20:28:17
Utolsó módosítás ideje: 2017-02-04 20:28:17