Homlok verítéke.
Aszály és átszakadt töltések
dialektikája.
Hogy szivárog belé gátja a hitnek is.
Az idő előtti kikelet is, igen.
A villámok a zsenge szélben.
Mindez még lehetne
mérsékelt égöv.
De hát épülnek itt birodalmak,
sarkkörön túliak is.
Pólusi lenne ez a klíma, Uraim,
ha nem húzódna itt egynémely szívben
együgyűen az Egyenlítő.