Középszerű
Mondjátok már meg nekem:
a középszerű mit is jelent?
Ha nem láthat át akárki
egy tó fenekén vagy hegyen,
s ha nem úgy értitek, hogy
se nem pocsék, se profi
– mitől gyengébb egy középszerű,
mitől lehetne jobb, mint ti?
Ajtókon még azért néha kopoghat?
Szürkével festve álmodozhat?
Avagy borderline szindrómás képcsodák híján csak
szelíden mosolyoghat?
Ha nem részeges, nem lángész,
nem várja rokonság, mecénás, pártpénz,
akkor hol ragadjon esélyt egy középszerű?
Ki kell, hogy értse őt – s kinek mutassa magát ő?
Mondjátok már el nekem!
Különben
középszerű voltam, maradok s leszek.
(Pápa, 2016. szeptember 5-6.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-01-02 00:30:05
Utolsó módosítás ideje: 2017-01-02 00:30:05