Engedj el
nem ezt ígérted Jeruzsálem forró nyarában,
mikor a siratófal előtt próbáltam megérteni a hosszú szakállak
mormoló imáit s próbáltam összeszedni morzsáit mit még őrzök
a gyermek-lélek esti szófogadó összetett ujjacskáiból
a kövek közé kapaszkodó folyandárok oxigén éhsége jajgatott,
s néhány szó is felsírt a hosszú barkók között,
furcsa volt minden, negyvenöt celcius fok,
mégis fekete öltöny,
mit keresek?
magamat
és téged Jézus,
nem ezt ígérted mikor a stációk útján elborzadtam
a modern kufárok kapzsi hangzavarán
és nem ezt ígérted mikor a Szent-Sír templomában térdeltem
a tested árnyékát őrző márvány fekhely mellett
miért büntetsz?
miért nem engedsz?
nézd, kezem ismét imára kulcsolom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-12-06 19:55:16
Utolsó módosítás ideje: 2017-02-01 20:21:32