Egy boldog csaló (variációk)
I.
Meglestem, hogyan tépelődik 'egy furcsa ember'
redőny-mögött (csak magának), ahogy beismeri;
... igaz, - élete során már jó néhány könyvet forgatott,
ha úgy tetszik a 'világ irodalmába' itt-ott bele is olvasott,
de ez vajmi kevés. - Akkor ö, csak 'egy boldog csaló'?
a betűutak jogosítvány nélküli használója - mikor benne
akaratlanul - mondatok állnak össze
és papírlapja engedi, hogy hátát gondolataival írja teli
- aztán emberi szót remél, mindegy mit... jót, rosszat
valamit....................... Fiókját csak ez után nyitja ki
lábához dörgölőző papírkosarát nyugalomra inti
- (fellobbanó lángocskái eloltását
legtöbbször tőlem kéri).
II.
közülünk EGY
mindenben
összefüggést keres
BOLDOG mikor
fogalmaz
de mérlegében
kevés van
hihetnéd azt is
hogy CSALÓ
III.
'Egy boldog csaló'
mért lenne csaló
hisz boldognak lenni jó
életelixír
már tudja
nem szégyen de nem
is erény, amatőrnek
lenni... kőkemény
_________________
...E.... BOLDOG
.... GY...............CSALÓ
2015. augusztus
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-12-04 22:35:13
Utolsó módosítás ideje: 2016-12-10 12:31:18