Késő ősz, már-már a tél
szaga a levegőben. A kitartó
fák még ragaszkodnak
a zöldhöz. Ha csak bentről,
a szobából néznék kifelé
azt hihetném nyár van.
Pár madár itt maradt, hogy
ne tátongjon üresen az ég.
Sietek. Kettesével szedem
a lépcsőt, hogy hamarabb
odaérjek, hogy minél előbb
elmondhassam mindezt.