Tudat alatt többet
Most, hogy tudok rólad, van-e érvénye
tudásnak — ezen az egyen kívül?
Bizonysága, egyben cáfolata vagy
mindannak, ami a psziché számára
valóság(os)ként azonosítható.
Lefordíthatlak magamnak úgy is, hogy
céltalan minden kísérlet, amelyben
többre vágynék az alany szerepénél.
Mégsem hagy nyugodni egy meghökkentő
gondolat: mi van, ha más nézőpontból
mindketten azt teszteljük, mire megyünk
egymással a magunk tudásával? Nincs
rá észszerű magyarázat, mégis mind
kevésbé érzem vagylagosnak a két
opciót. Most, hogy tudok rólad, nem ér
meglepetésként: tudat alatt többet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-11-07 00:03:05
Utolsó módosítás ideje: 2016-11-07 00:03:05