A keresztapa
a föld is ment a közösbe
a bolt és a vendéglő után
csak ártéri négy holdja maradt
és meghagyták a kis tanyát
jó hogy a termésből nem loptak sokat
pedig szegényből akadt elég
kutyába vették a kulákot
és "siserehad" lettek a cigányok
akik nyakán maradtak a régi szép időből
mikor vasárnaponként szólt a kocsmában a zene
és keresztapának hívták ha gyerek született
hogy legyen hitelük kenyérre
borra
de neki is kevés akadt
hiába dolgozott napestig
ekével lóval ha szántott
hazafelé várta a sok rongyos gyerek
jön keresztapánk - ujjongtak kánonban
és a faluig kísérték
a szekerest
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-08-23 07:15:47
Utolsó módosítás ideje: 2016-08-25 16:24:03