Nincs ilyen madár
Bevallom, fölöttébb zavarba hoznak.
Olyannyira, hogy egyszerűen nem is
tudom, hova tegyem őket.
Nincs ilyen
madár — mondanám, ha nem repkednének
mindenfelé csapatostul, eleven
cáfolataként valamennyi ismert
aerodinamikai törvénynek.
Öntelten érteni vélem a psziché
működését, szeretet és gyűlölet
logikáját. Mi több, még a szeretve
gyűlölködését is. Csakhogy lehet-e
akár csak közelítő pontossággal
dekódolni az önzetlennek tűnő
szolidaritás gyűlöletvezérelt
megnyilvánulásait? Empátia
és habzó száj árukapcsolását? Nem
szégyellem – persze nem is hivalkodom
vele –, gyanakvó vagyok. Továbbra sem
mondhatok mást, mint hogy
nincs ilyen madár.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-08-09 11:12:35
Utolsó módosítás ideje: 2016-08-09 11:12:35