Pláza
Plázában kóborló unatkozó délelőtt
ver időt épphogy ritmusra a minőségi
kávéillatoktól terhes jólöltözöttséghez
ott hol egyenruhás asszisztál, hogy a festett
arcok kínos nyugalmát ne zavarja semmi sem
a súlyos bankkártyák cipelése közben.
Csak néhány diák lógja el napját s majd
hamisít igazolást menzesz-görcsökre vagy
bokaficamra anyu aláírásával - dugni kell
egyébként is az ellenőrzőt.
Koldusnak kívül tágasabb, hiszen
a friss szél jót tesz bőrének, ha egyszer
majd lemossa a kérges-koszt róla egy kiadós
nyári zápor jéggel vegyítve, üde vérvörös
színben pompázik.
H and D raktárában dugnak, bomba test és
pénzeszsák nyög nagyokat egy állásinterjú
örve alatt, míg a költő lyukas nadrágban
sötét-otthon várakozik, hogy matracán
fogadja majd délután örökbe a szerelmet.
Elektromos cigaretták, gazdánál több-ész telefon,
üveg liftek, panoráma tető, s unatkozik az idő,
mert ez csak hétköznap, semmi sem történik,
igaz, valahol a világ haldoklik,
de nem itt benn,
a halál helye az útszéli árkok mentén húzódik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-07-28 19:57:47
Utolsó módosítás ideje: 2016-07-28 19:57:47