P I E T Á
A szemem látta; megtapasztaltam
az ábrázolhatatlant... amiről
nem sejtettem, hogy van:
a még meleg testet tartja
az Anya
aki földöntúli, fiatal
a szépség maga
Jézus élet-halál között lebeg
teste lágysága, érzékeny
finom plasztikája mutatja ezt
Mária él- Jézus halott'
az ábrázolás magával ragadott
- a két anyagtalan érzés
a megfoghatatlan történés
mintha itt, és most játszódna le
nem vitt tovább a lábam
Csodát láttam
____________
Tisztelgés
Michelangelo B. előtt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-07-26 14:40:59
Utolsó módosítás ideje: 2016-07-29 13:03:00