Az utolsó előadás(1)
elgurult fények üres sorok,
a színpadon poros homály,
vérbársony csend a karzaton,
egy kopott taps tenyérre vár.
majd lágy zajok hegedű matat,
és elsírja a-moll álmait,
Cyranó-vágy csókol falat,
néhány megsárgult jegy vivátozik.
a pénztárnál lehúzott függöny,
előtte álldogál az est,
tanácstalan majd bekopog,
mély zsebében aprót keres.
kinn aludni készül a város,
fekete kabátot dob rá az éj
halkan kuncog a villamos
ahogy a húrjain a remízbe tér.
ripacs szél pofoz bohém esőt
már játszik az egész világ,
az égi zsöllyére rácsúszik pár felhő,
Budapest jó éjszakát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-07-18 11:07:52
Utolsó módosítás ideje: 2016-07-19 13:04:45