A pokol kijárata
Ég, mintha oltani akarná az ember,
nem tudja mibe fog, de azt türelemmel,
tiszta elszántsággal, felvilágosodva,
nagy magasságban, hol kényelmes az odva,
fészek található, be is lehet lakni,
ha szakadni akarsz, itt lehet szakadni,
mintha nem ismernéd a kedves barátod,
úgy nem viselkedhetsz, azért mégis látod,
úgy mesterkedve, hogy ki tudod kerülni,
ne találkozzatok, veled szemben ülni
vagy nagyon merész volt, vagy csak felesleges,
(felakasztás előtt ki lehet szellemes)?!
Kinek humorától marad még szemernyi,
merre van az Isten, hol lehet meglelni
a pokol kijáratát; ebben majd segít,
a feltámadáshoz valakit istenít...
A pokolban nincsen se ajtó, se ablak,
el akartál veszni; ott maradsz magadnak,
ha minden sikerül, kiszabadulhatok,
mint Isten kezéből a vaksi csillagok.
2016. július 16.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-07-18 01:24:39
Utolsó módosítás ideje: 2016-07-18 01:24:39