Szösszenetek
Segítőnk
Szabadít, ha szűken vagy,
Nyomorultat el nem hagy,
Csak kiálts, s ha nincs segítőd,
Megment majd a Teremtőd!
A szegényen is könyörül,
A szűkölködő lelke örül.
Elnyomás és erőszak
El nem ér már, békén hagy,
Mert az Ő szemében drága vérünk:
Megszabadít, s végre élünk.
(Zsolt 72:12-14. után szabadon)
Kegyeltjeinek
Hadd halljam, mit szól az Úr,
Békességet, fel nem dúl,
Ő kétség nélkül megnyugtat,
Hogy bolondságra ne bukjak.
(Zsolt 85:9. után szabadon)
Elöljáróknak
Minden jóra kész legyél,
Semmi rosszat ne tegyél!
Ne szidalmazz, ne vitázz,
Szelídségedre vigyázz!
Legyél gyöngéd, megértő,
Minden embert óvó-féltő.
(Titus 3:1-2. után szabadon)
Ismerősöm
Mert ragaszkodik, megmentem,
Megáldom, mert tudja nevem.
„Segíts!” – így szól, s rohanok,
Harcaiban vele vagyok.
(Zsolt 91:14-15. után szabadon)
Megmutatom nekik
Íme, hozok gyógyszert, s kötést,
Meggyógyítok minden törést,
Mi volt korábban puszta nincse,
Lesz békesség, s hűség kincse.
(Jer 33:6 után szabadon)
Gazégetés
Nincsen nekem haragom,
Csak ha tövis, gaz jő, lekapom,
Harcra kélek vele,
Maradhat csak szene.
(És 27:4. után szabadon)
A parancsolatnak vége
Lelkiismereted, ha jó,
Tiszta szívből (úgy való)
Igaz hitből, forrón szeress!
- Ezt kapja, ki ukázt keres.
(1Tim 1:5. után szabadon)
Buzgón szeress!
Az igazságnak engedve
A lelkedet tedd rendbe:
Képmutatást elvetve,
Meg tisztítva, megkenve
Legyetek mind szeretve!
(1Pt 1:22. után szabadon)
Tüzet gerjesztvén
Nem közönséges emberséget
Cselekedtek velünk népek,
Mert eső miatt, hidegért
Befogadtak szívenként.
(ApCsel 28:2. után szabadon)
Emberré szülhet
Az Úr tehet értelmessé,
Ha bolond lennél is, eszessé;
Ha Ő akarja, fejleszt, nevel:
Vadszamár csikó lesz ember.
(Jób 11:12. után szabadon)
Ismét mondom
Ne tartsatok esztelennek
(Bár az esztelent se kéne verjed)
Fogadj be, bár legyek bolond –
A sok ember oly sokfélét mond.
(2Kor 11:16. után szabadon)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-07-01 09:37:30
Utolsó módosítás ideje: 2016-07-01 09:37:30