Liliom
a Múzeum-kert híres vendéglő a város főterén
egy zalai cigánylány álmodta
dacból
és hogy fiainak legyen kenyér
mert neki nem volt
testvérei szőkén születtek
azt mondták ő apja vére
csavargó fekete
pedig nem
anyja napszámos lelkét kapta
és elment mégis félelmeivel
tizenhat évesen
messzire
aztán maltert kevert
pétisót zsákolt
mondhatna sok mesét a gyár a lányról
aki férfiak helyett dolgozott
okos volt és megtanulta
épített templomot házat iskolát
csak gyermekkorát nem feledte
Istent okolta
hogy annyi poklot állt
s mikor készült az elszámolásra
végigment újra a cigánysoron
szomorú volt
mert pontosan tudta
csak alkalmi dísz piros ruháján
a sok fehér liliom
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-06-21 20:22:34
Utolsó módosítás ideje: 2016-06-22 22:25:42