Tanmesék
Fals egekbe elmerengő csalfa, vak remény,
Lilla-ködbe burkolózó pajzán bordalok
dallamait fütyörészve szellem oldalog,
rokonait igézni jár.
Kakasszóra kriptájába visszatér szegény
Csokonai Vitéz Mihály.
„Ne kopogj a bordélyházak díszes ajtaján!
Noha kedves becézések sora hívogat,
ne hódolj a kísértésnek, becsüld meg magad:
ezer éve rossz a lány itt.”
Színes tintás levelekben inti Antoine
Désiré de Kosztolányit.
Min csúszott el nagy császárunk, sok a tévhit még.
Orosz télnek hidegére foghatják sokan,
egyesek meg Waterloo-ra, ám más oka van:
Duna-parti napolajon.
Álruhában napozott a császári felség:
Bonaparte Napoleon.
Libegőn már életében többször libegett,
libidóját ez azonban csökkentette csak.
Hanem aztán belibbent egy ócska, roskatag
tuniszi villamos.
Vágyott rá, de lebukott, mert nem váltott jegyet
Tennessee Williams.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-04-20 14:01:12
Utolsó módosítás ideje: 2016-04-20 14:01:12