Benne még olvad az arany
bár a tégely körvonala feltételes
Nincsenek meg a hegygerincek
még a völgy se vonalaz
A kukorica-lándzsák tompák
körülírhatatlanok mind a mezők
Fehér hullámok körötte
hagymák dobálják héj-ruháikat
Száz villanó fodor és szem
egy ház apró fényponttal jelez