tavasszal, nyáron, ősszel, télen
tavasszal
hóvirág nyílt a hangyaboly mellett
a hangyák terhüket ledobva
körbetáncolják a kertet
nyáron
szél rázza meg a kerti fákat
a kút bádogtetején
alma koppan
összegörnyed benne a kukac
ősszel
rezgő falevél
zápor verte fáról
avarrá sodor a szél
a földön hangya
a földben giliszta
éleszt újjá
télen
madárlábnyomok a hóban
a fenyőfák alatt
a varjú megtűri a vadgalambot
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: kié ez az arc (budapest, 2011)
Kiadó: l'harmattan
Feltöltés ideje: 2016-03-20 09:53:37
Utolsó módosítás ideje: 2016-03-20 09:53:37