Szeged
Elfelejtetted Alsóvárost,
a szent karácsonyi misét
Hóban lobogott ott a bánat
megáradt ablakaiból a fény
Boldogasszony sugárútján,
a télben derengve
rólad emlékezik az este
a Hősök kapujánál
az időhasadékban, ahol álltunk
épp a Szent Borbála freskót
magyaráztad újra
Az álmodó Tiszán jégtáblák
hasadt folyó-ködökben úszva
kiáltás-halak, meztelen-halálok,
Buddha tűzbeszéde szerint
már minden lángokban állott
lángokban állt
a "test" és a távol
és az örökkévalóság hideg partján
nagy ezüst-kopoltyú lángolt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-03-17 02:58:21
Utolsó módosítás ideje: 2016-03-17 02:58:21