Lassan fogyatkozom
Lassan fogyatkozom, félig sem élet ez,
csizmád talpa alatt kettőnkkel édelegsz.
Kés hegye, penge él – gondolat fejemben –
fut a vér, fut a vér szétroncsolt erekben.
Szememben fáklya ég, csáklya a kezemben,
utánad hajítom: hamvadj el egészen!
Úgy tudtam, létezünk: van ember, van Isten –
nem siet, nem felejt – cérnán lógsz kezében.
Nő vagyok, vagy voltam, lassan elpárolgok,
talpad alatt füstöl: bukott létem torod.
Forog a Föld és szem, tengelyén arcoddal,
csüngök, mint denevér véredbe karmoltan.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-02-23 14:56:45
Utolsó módosítás ideje: 2016-02-23 19:47:44