Azt kérted,
higgyek benned,
mintha érteném
azt is, ami láthatatlan.
Azt mondtad,
ugyanazt a villanyégőt nézzük
mindketten, csak más-más szegletből -
hát meg kell értenem - magyaráztad -
ebben az a szép,
hogy minden ébredéskor
tekintetünk egyazon pontban találkozik.