mikor azok Téged
sarokba szorítottak
a néhány percben
mit a vég előtt hagytak
benned már nem
lehetett se félelem
se harag
erősen szoríthattad
markodban megőrzött
maradék szabadságodat
[a tizenhét évesen
kivégzett gyerek-lány
..................emlékére]