Tóth János
Csendes háború
Csendes ez a háború
nincs katona, nincs lövés,
de családok esnek el,
lassan öl a szenvedés.
Lövészárok munkahely,
csak földet pásztáz a szem,
hegyekben áll a dolog,
de ki végzi nincstelen.
Kopott csigolya üzen
tompa idegrostokon,
hogy fáj minden mozdulat,
rászakadt a bérplafon.
Hír robban, csődben a gyár,
a szél munkásokat fúj,
eltűnt egy milliárdos,
de majd jön helyette új.
Falaknak támaszkodik
havas hátával a tél,
szobában fagyos széken
egy nyugdíjas üldögél,
túl csendes a gázóra,
a villanyé is hallgat,
mire megjön a reggel,
az élet elpakolhat.
Esti harangszó kering,
elveszett létet sirat,
ki itt hagyta a hazát,
korrupt, tolvajok miatt.
Csodapalota épül,
stadion Colosseum,
a magyar nép eltűnik,
oda a hungaricum.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-01-20 08:23:33 Utolsó módosítás ideje: 2016-01-20 08:23:33
|
|
|