Az ablakunk előtti
fa ágának vastagsága
jóval kevesebb a rajta lévő
madárfészekénél.
Két éve áll stabilan,
viharnak ellenszegülve,
mozdíthatatlanul.
Most ideiglenesen
nem lakják.
Ha újra benépesül,
talán megtudhatom,
hogyan készül csőrrel és karommal
az ilyen otthon.