Nõi fõszereplõ esete alternatív színházi elõadás után
A férfi balkeze nadrágzsebében, a jobb
a második érintésre régen készen áll
az üdvözlő vállsimítás után combja
mellett lóg feszülten, mint ha
kéregető az utcán
A lány szétnéz momentán, lát
vagy érez számító arcokat, a smink
az arcán szétmál és dühös, hogy ennyi és
túlteng a semmi, vagy nehéz választani
talán, vagy elfelejti, hogy ösztöne
után kellene menni
Lemondón néz szét megint, belső kezével
legyint, s közben a jobb, az optimista,
hiába a lány fejében a lista
megragadja mellét
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom, 2001.07.20