Metafóra-mentes övezet /postmodern post/
ez egy metafóra mentes övezet
és nem lesz ebben a versben
megszemélyesítés sem, a fal nem kezd élni,
lobogni a fény, a lélek és minden üres lesz
nem lesz a falon penész
semmi élő tenyészet
bútortalan sötét por lesz
és berendezetlenszobák
csak tiszta geometriák
az ég hamuszürke ág
a csempék a fürdőben
rendezetten
és nem lesz áram sem
a konnektor sem fog rázni
az éjjeli lámpa helyett
koldusként lesek
a hajnal-csillag lesz a pilács
ez a természetes fény óv majd
hogy el ne botoljam
hogy a sötét atmoszféra gáncsot ne vessen
vagy hogy a tükör-hallucináció kinevessen
a paranoid egyensúlyzavarban
így pörget hát a purgatórium
mint egy Gyóni Géza versben a gránát
a spájzban sem lesz már bujdosó egérhad
sem jamaicai rum
nem leszek már a körözött szakállas személy
nem leszel te sem
megtörténik veled is
hogy elfelejtenek
a kizökkent memóriák
egyedül Isten nem felejt
ő mindent számon tart
sőt számpórázon
ezért a fejem sem lesz
a nemlétező párnákon
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-12-14 12:42:30
Utolsó módosítás ideje: 2015-12-14 12:42:30