Képes Gábor
Jelentés
Fülesmackó halott a hír mindannyiunkat megdöbbentett.
Igazán nem sajnáltuk, mert nem volt jó kolléga.
De azért illik megemlékezni róla.
Eldöntöttük, hogy saját halottunknak tekintjük.
Vackor ellenezte ugyan,
De TV-maci, Brezsnyev és Dörmögő támogatta az ötletet.
A temetésről nekünk kellett gondoskodni,
Fülesmackónak nem is volt családja.
Úgy hírlik, impotens volt.
Elhatároztuk, hogy egy szép sírkövet csináltatunk neki.
Bár Vackor azt akarta, hogy elhamvasszák,
Ez jobb megoldásnak tűnt.
A temetés közvetítési jogait három televíziónak
És egy rádióállomásnak sikerült eladnunk
A befolyt összegből létrehoztunk egy alapítványt
A hagyaték kezelésére.
Létrehoztuk a Fülesmackó-díjat is
Először Vackor kapta meg.
Jövőre, úgy határoztunk, hogy én fogom megkapni.
Azóta három nehéz tél telt el, meg egy könnyű
És már én is meghaltam.
A temetésemen Vackor tüdőgyulladást kapott és szintén meghalt.
Fülesmackó halála óta összesen kétmilliárdan haltunk meg
Neves színművészek, tudósok és élsportolók
Terroristák, táncdalénekesek, filológusok.
A koporsó rendkívül kényelmetlen,
S mivel ateista vagyok, nincs túlvilág.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Huszonegy, 2000/1 Kötetben: Az élet egy nagy öröklakás (Budapest, 2002) Kiadó: Fisz-könyvek
|
|
|