Szigeti György
Amit tudni érdemes
Kölcsön adja arcomat,
átmegy rajtam a vonat,
roncsol, mint a robbanás,
erős, mint a piros ász,
nem hajnal, mert alkonyat,
olyan sötét bevonat,
látható, ki belenéz,
visszatükröz, mint az ész,
abból mennyi az enyém,
lehet, hogy csak költemény,
káromkodás vagy ima
vagy egy fennkölt galiba,
amit tudni érdemes,
megtanulni nem lehet,
hogyha nagyobb a tudás,
fele alsó, fele ász,
vagy öröklött vagy lopott,
fele földön, fele ott,
ahol nem jártam soha,
sem nappal, sem éjszaka.
2015. november 27.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-11-30 00:57:37 Utolsó módosítás ideje: 2015-11-30 00:57:37
|
|
|