Jeltelenül (jav. 2)
Hazajönnek ünnepekre, akiket elvittek.
Tanár urat családi fotózás miatt,
éjszakánként filmeket hívott elő.
Keresztapámat, mert orvosként kiállt
a moziban két filmszakadás után, és
elmesélte, hogyan mennek a dolgok.
Jeltelenül nyugszik valahol Nagyapám
a Hortobágyon, Ő is hazajön. Bajsza
beleér az ünnepi húslevesbe, és zokog.
Hazajönnek kútba ugrott kulákok,
kezük búzamagvakat morzsolgat.
Istállóban megnézik a kiscsikókat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Holnapok (Budapest, 2006)
Kiadó: Unisher
Feltöltés ideje: 2015-11-03 22:43:41
Utolsó módosítás ideje: 2015-11-03 22:43:41