Hölgyek figyelmébe: Az asszonyerényről
Kis buta lány, csak imádd, ó csak forrón vágyd a szerelmet,
hogyha te félsz, nem akarsz soha lenni az áldozat érte,
nem jő majd hozzád a vadász aki ellövi szíved.
És csacsi lányka maradsz, a naívai álmokon is túl
megkeseredve dalolsz, vágyverseket és nem is érted,
hogy a Föld drámai szín s vergődnöd kéne a porban !
Hahh ! Csusszanni akár a giliszta de légy fura kígyó,
kire rálép a halál,s megaláz majd férfiszerelmed.
Keserülj és ott írj vágyverseket . Annak a lábnak !
Kösd magad ágya elé és ordítsd: Verseket írtam
Hozzád, csak hozzád, áldó uram és te gyötörj meg!
Fegyvere majd megtép és verseid elbotorítja,
mint egy szent himnuszt kiüvölti az artikulátlan
száján. Érteni kár - Istennek is. Érte születtél.
És ha a földre taszít, te köszönd meg az úri tanítást !
Fogd szentkönyvedet és olvass benne az asszonyerényről!
Légy hálás és zengj hymnust, hogy hullik a véred !
Idvezlégyet mondj ! Szűz Mária érteni fogja.
Urad új vadra talál, amidőn te a végedet érzed -
szőj neki fátylat ezért , hogy majd tegye vadja fejére.
Áld a nevét sűrűn. Pörgesd ki serényen az orsót !
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Nőkhöz írott levelekFeltöltés ideje: 2015-10-26 17:30:40
Utolsó módosítás ideje: 2015-10-26 18:01:05