Lakat alatt a város
a tér a köz és balkon
nehezen lélegzem
tüdőmben hét gallon
A néma ül a parkban
vagy szájpecket vásárol
hallgat a postás is
csend a csendhez pártol
Lilák fagynak szájra
körmökön éjszín félhold
tetőn palagalamb
jobbra balra vérfolt
Űrlyuk vár a ház előtt
az én–kulcsomnak való
benne keszonbeteg lepke
vonz mint a trójai faló