Őrizd a házat,
lépj vissza a küszöbről
még egyszer
mindent leellenőrizni:
kihúzva, leoltva, elzárva, duplára, triplára.
Őrizd a házat,
ha megérkezem,
lapulj csendben a leghátsó szobában,
halk köhögéssel
add tudtomra jöttömet.
Az idegent szeresd bennem
a sehonnan sem ismerős
kabátban.