Kimondva jobban meg lehet érteni
A világban minden lényeges dolog
csendben zajlik, ez kommunikáció,
nem azért reccsen, ha töröm a dió,
mert nagyon fáj neki, ezért háborog,
hiába is élünk háttérzajokkal,
a transzcendencia hatalma csendes,
de ural minket, félelmünknek kedvez,
ám soha és semmiképpen nem okkal.
A csend beszélő, süket, vigasztaló,
a létét érvekkel nem dönthetem el,
ha beszélek hozzá, akkor sem felel,
megzavarja a nyikorgó hintaló,
amihez ragaszkodom, gyermek vagyok,
ha fekszem egyszer majd egyedül, holtan,
gyermek, mint egész életemben voltam,
majd vigyáznak rám az égi angyalok.
A céltalan hajóst nem segítheti
a széljárás, az bármilyen kedvező,
a fa elkorhadhat, a friss fű kinő,
igyekezetét a csend is enyhíti.
A problémát olykor úgy oldhatom meg,
hogy rámutatok, nincsen megoldása,
a költő tettének hasznos hiánya
nagy hangzavarban, hogy csendes, gyermeteg.
Kimondva jobban meg lehet érteni
megfoghatatlanul a megfoghatót,
elképzelni egy olyan mindenhatót,
amivel csak csendes lelkem van teli.
2015. október 8.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-10-08 05:05:38
Utolsó módosítás ideje: 2015-10-08 05:05:38