Szürcsöli az édes italt boldogan tovább
tanulmány
Szájához emeli a poharat. Iszik.
Nem törődik vele, hogy a ragacsos lé
végigcsorog az ajka szélén és az állán.
Olyan jólesik az ital, minden egyes korty
olyan élvezet, hogy nem tud betelni vele.
Ahogy ürül a pohár, egyre magasabbra emeli
fejét, végül, ahogy hátracsapja üstökét,
szemébe belevágnak a széles ablaktáblákon
át bezuhogó fénypászták. A szemhéját
ingerlő meleg és a nyelvén érzékelt ízek most
összeolvadnak, és édes és meleg lesz minden.
És lecsukott szemekkel iszik tovább, jár
a gigája ütemesen föl és alá, a csontos mellkasán
szétnyílt pizsama lassan átnedvesedik, míg ő, mint
az ingereknek ellenállni képtelen gyermek,
csak szürcsöli az édes italt boldogan tovább.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Préda (Budapest, 2002)
Kiadó: Fisz-könyvek