Végig gondolt gondolatok
Ha nem vagy jó magadhoz,
mást sem tudsz szeretni,
a vád gyűlöletet hoz,
azt kell elfeledni.
1.
Ha a szakállon múlna,
a kecske prédikálna.
2.
Nagy bolond, aki egyedül akar bölcs lenni.
3.
Nem véletlen, hogy nincsenek véletlenek.
4.
A tele írt papir fölött is üres marad a kezed.
5.
Az analfabéta kénytelen diktálni.
6.
Az eredetiség felderítetlen plágium.
7.
Amíg az egyik tétovázik, mert kételkedik magában, a másik buzgón hibázik és eléje kerül.
8.
Mindenki másképp egyforma.
9.
Aki sohasem reménykedett, az nem eshet kétségbe.
10.
Amiről nincs mit mondani, arról jobb hallgatni.
11.
Aki hízeleg, abból él, aki hallgat a szavára.
12.
Ha az ember olvas, végül írni is akar.
13.
Nem mindenki muzsikus, aki hegedűvel mászkál.
14.
Miért van az istennek szüksége rá, hogy folyton dícsérjék?
15.
Ki bír tovább fél lábon állni? Akinek fél lába van.
16.
Csapás előtt mindig vídám az ember, de a szerencsét gond előzi meg.
17.
Akinek nincs szíve, az csak a fülével hall.
18.
Ejtenek piszkot még a legmagasabban szárnyaló madarak is.
19.
Nincs nagyobb akadálya az "érvényesülésnek", mint a szilárd meggyőződés.
20.
Mások mondattá rendeződnek, te pőre szó maradsz.
21.
Mióta elhagyott a félelem, egészen egyedül vagyok.
22.
Soha nem értettem egyet azokkal, akik
szerint korunkban az eszmei-ideológiai bal-és jobboldal szembeállítása
elvesztette relevanciáját.
Számomra egyértelmű, hogy a baloldalon foglalnak helyet mindazok,
akik szerint az egyenlőtlenségek alapvetően a társadalmi viszonyokból
eredeztethetőek, nem örök érvényűek, és az egyik legfontosabb társadalmi
cél ezek enyhítése. Ebből adódóan a baloldali ember mindig az alul lévő,
a társadalomban nem, vagy gyengén integráltak szempontjából nézi
a társadalmi folyamatokat. A jobboldal ezzel szemben az egyenlőtlenségeket
örök emberi-társadalmi tulajdonságként tételezi fel, és legfontosabb céljai között
semmiképpen nem szerepel ezek leküzdése vagy enyhítése.
23.
A jövőbevezető út kiút a múltból.
24.
A véletlen a tudatlanok istene.
25.
Az első lépés megtételekor nem annak hossza, hanem az iránya fontos.
24.
Kell bizonyos foka az ostobaságnak, hogy az ember a pénzzel bánni tudjon.
2015. szeptember 11.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-09-11 05:02:13
Utolsó módosítás ideje: 2015-09-11 05:19:54