Meghalt Czeizel Endre
Professzor úr, lám, ez is sikerült,
s a gyarló ember trónjára ült,
láttam tekintetén; el nem bujunk,
születtünk, alkotunk és meghalunk.
Ez a közhelyek közhelye: törvény,
akit nem lehúz, feldob az örvény,
legenda lesz, a fáradhatatlan,
tudta, hogy két év, és átég a katlan,
hogy megsemmisüljön, igaz legyen,
néptanító volt, mindig csak ilyen,
aki nem középiskolás fokon
tanított fenséges hegyormokon.
2015. augusztus 11.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-08-18 07:01:53
Utolsó módosítás ideje: 2015-08-18 07:01:53