MÚZSÁMHOZ (Szerelem és bor)
Mi lesz, hogyha múzsám vénül?
aszott szőlő hull tőkémrűl?
Sose lesz gond! Asszony ! Jó bor!
Részegednék minden kortytól !
Mert csurgó must: ifjú lányka,
furton – furt csak csacsorászna…
Ám az érett asszony titka
aszúborom csókra nyitja.
Mélyhegedő az ő szíve,
ölében jó , meleg pince.
Ott alszik, beh édes nektár.
Had ébresztem, ha szeret már !
Kinek kell a szőlőtőkén
zöldellő szem, koraőszén?
Télderekán adja Isten ;
szép derekát hadd kerítsem !
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Szép versek Feltöltés ideje: 2015-07-02 19:22:06
Utolsó módosítás ideje: 2015-07-02 19:22:06