SZERELMEM CSERHÁTI ÁGNES
Kamaszkoromban - Cserháti Ágnesnek -
a Magyar Televízió bemondójának,
ennek a kutyafejű széplánynak
írtam levelet és verseket .
Azt írtam benne, hogy "gyönyörű szemed ezerszebb nekem",
S tudtam, hogy olvasta ,
minden elküldött levelem :
Engem nézett a LOTTÓ-sorsoláson
és a szája szélét miattam húzta el.
Gondoltam majd egy kocsiban ülök Cserháti Ágnessel
és majd elmondom: Itt a világ legszebb nője !
Olyan tévés kocsiban: Mercedes-benzben, mint a sztárok.
az Ági kocsija - két öltönyös fickó hajtja
míg én a vállán és nyakán pásztázok
szememmel
és epedve nézem őt.
Hihetetlen: Mintha köztünk volna a tévé üvegje...
Cserháti Ágnes legalább húsz kézzel írott,
sokoldalas levelet kapott tőlem.
Tele verssel.
Elképzeltem, hogy majd ülök
a Budapesti nagybevásárlóközpontban
-Én , a pécsi fiú
és majd pont ott lesz Cserháti Ágnes
és fiatalosan , baseball sapkában
interjút készít velem
s majd örömmel meghallgatja versem,
amit én úgy mondok neki, hogy a szívem majd elmászik a lába előtt...
Ágnes, Istenem , az ÁGNES.
Tudta az egész család.
A bátyámnak felesége volt !
De nekem földre szállt angyalom:
Az Ágnes.
Mondtam is fennhangon,
hogy "ő az én földre szállt angyalom",
amiért harsányan kacagtak.
Csak anyám sírt nagyon...
Apám azt mondta: "Most Rád mosolyog fiam !
Most biztos rád mosolyog."
Az angyal, mely körül a Világ forog...
Aztán elfordította a fejét,
kiment a konyhába, hokedlira ült.
Ott gyenge elmém felett ítélkezett...
Megírtam a sokadik levelet.
Eladdig soha nem írtam rá címet,
nehogy Cserháti Ágnes illúzióim összezúzza
és valami olyasmit írjon vissza,
hogy "Van barátom..." vagy "...férjem"
vagy csak "foglalt a szívem..."
Vagy ne érezzem ki leveléből, hogy szeret...
Nem írtam rá.
De az utolsó levélre ráírtam.
Aztán visszajött a levél:
Budapest. Liliom utca.
Címzett ismeretlen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-06-17 22:10:50
Utolsó módosítás ideje: 2015-06-17 22:13:55